Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barth
barth:

barth,-i m. 1. qull me miell, me yndyrë e me zorrë bagëtish. 2. sh. -a(t) anat. bajame.

Sinonime / Të përafërta:
bajame
Të ngjashme:
baqth:

baqth,-i m. sh. -e(t) pjesa e poshtme e barkut.

bardh:

bardh kal., -a, -ur zbardh.

bartë:

bártë (i, e) mb. 1. që është bërë me bar: kasolle e bartë. 2. që s’ka shije ose kripë: gjellë e bartë.

burth:

burth,-iI m. sh. -e(t) bot. barishte me kërcell të shkurtër, me gjethe si zemër e me lule të trëndafilta; ciklamin i egër.

burth:

burth,-iII m. veter. sëmundje e njëthundrakëve, që shfaqet në qiellzën e gojës me flluska të mbushura me gjak.