Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barrikadë
barrikadë:

barrikád/ë,-a f. sh. -a(t) 1. pengesë prej sendesh të ndryshme që ngrihet nëpër rrugë e sheshe gjatë luftimeve: u hodh mbi barrikadë. 2. fig. pengesë e fortë për të ndaluar diçka: iu bë barrikadë; në anën tjetër të barrikadës (matanë barrikadës) në anën e kundërshtarit.