Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barretor
barrëtor:

barrëtór,-i m. sh. -ë(t) 1. hamall. 2. qiraxhiu i karvanit. 3. ai që përgjigjet për një punë.

Sinonime / Të përafërta:
hamall
Të ngjashme:
barrëtore:

barrëtór,-e, -ja f. sh. -e(t).

baritor:

baritór,-e mb. 1. që ka tiparet e jetës e të punës së barinjve; që rron me bagëti; që mbështetet në blegtorinë: jetë baritore; fise baritore. 2. art. që i këndon jetës së barinjve e natyrës së bukur: poezi (melodi) baritore.

ballëtor:

ballëtór,-i [ballëtár,-i m. sh. -ë(t)] përçor; / prijës.

barkëtar:

barkëtár,-i m. sh. -ë(t) ai që nget barkën, varkëtar.

barrëson:

barrës/ón kal. v. III, -ói, -úar mbars.