Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barreson
barrëson:

barrës/ón kal. v. III, -ói, -úar mbars.

Të ngjashme:
barkëson:

barkës/ón jokal. v. III, -ói, -úar lëshon bark: ka barkësuar muri.

barrëtor:

barrëtór,-i m. sh. -ë(t) 1. hamall. 2. qiraxhiu i karvanit. 3. ai që përgjigjet për një punë.

barrësim:

barrësím,-i m. mbarsje.