Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baroje
barojë:

barój/ë,-a f. sh. -a(t) bar i keq.

Të ngjashme:
barkje:

bárkj/e,-a f. sh. -e(t) 1. nënbarkëz. 2. copë pëlhure e trashë, që ia mbështjellim foshnjës në bark, barkëse, barkore. 3. cipë dhjami në barkun e bagëtive.

barosje:

barósj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

bartje:

bártj/e,-a f. sh. -e(t) mbartje.

baromë:

baróm/ë,-a f. ushqimi që ripërtyp kafsha.

ballje:

bállj/e,-a f. sh. -e(t) etnogr. rrip prej lëkure të bardhë a të zezë, që e lidhin gratë mbi ballë në shenjë zie.