Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barnishte
barnishtë:

barnísht/ë,-a f. sh. -a(t) barishte mjekësore: pi lëng barnishtash.

Të ngjashme:
barishte:

barísht/e,-ja f. sh. -e(t) bimë barishtore; perime e blertë: barishte deti leshterik; supë me barishte.

arnishtë:

arnísht/ë,-aI f. sh. -a(t) copë a gjë tjetër e vjetër, që përdoret për arna.

arnishtë:

arnísht/ë,-aII f. sh. -a(t) pyll arneni.

banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.

bananishte:

bananísht/e,-ja f. sh. -e(t) pemishte bananesh.