Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barngrënës
barngrënës:

barngrënës mb., edhe si em., që ushqehet me bar e me bimë të tjera.

Të ngjashme:
farëngrënës:

farëngrënës,-i m. sh. -(it) zool. buburrec që ha farat e bimëve: farëngrënësi i tërfilit.