Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barnatore
barnatore:

barnatór/e,-ja f. sh. -e(t) farmaci.

Të ngjashme:
marsatore:

marsatór/e,-ja f. sh. -e(t) zool. rosë e egër shtegtare, si krilla, që vjen në Shqipëri në muajin mars.

barrëtore:

barrëtór,-e, -ja f. sh. -e(t).

barnatar:

barnatár,-i m. sh. -ë(t) farmacist.

bartore:

bartór/e,-ja f. sh. -e(t) shkalc.