Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barnatar
barnatar:

barnatár,-i m. sh. -ë(t) farmacist.

Të ngjashme:
barkëtar:

barkëtár,-i m. sh. -ë(t) ai që nget barkën, varkëtar.

barnatore:

barnatór/e,-ja f. sh. -e(t) farmaci.

barabar:

barabár ndajf. njësoj; pa dallim: dolën barabar; i dua barabar.