Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkvoze
barkvozë:

barkvózë mb., edhe si em., keq. 1. barkmadh. 2. barkpangopur.

Sinonime / Të përafërta:
barkmadh
barkpangopur
Të ngjashme:
barkore:

barkór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. përparëse e leshtë për gra, barkëse. 2. barkje2. 3. barkashore.

barkdosë:

barkdósë mb., edhe si em. f., shar. barkmadhe.

narkozë:

narkóz/ë,-a f. mjek. 1. lëndë narkotike për të vënë në gjumë të thellë një të sëmurë: mjeku i narkozës. 2. gjendje gjumi të thellë e pa ndjenja nga veprimi i lëndëve narkotike: është në narkozë.