Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkushe
barkushe:

barkúsh/e,-ja f. sh. -e(t) anat. secila nga dy dhomëzat e poshtme të zemrës, që shtrëngohen e lëshohen për të bërë qarkullimin e gjakut: barkushja e majtë (e djathtë).

Të ngjashme:
brekushe:

brekúshe(-t) f. sh. veshje e jashtme prej leshi, prej pambuku etj., e qepur si brekë të gjata e të gjera: brekushe të bardha.

pankushe:

pankúsh/e,-ja f. sh. -e(t) bot. kërpudhë me kësulë të murrme nga sipër e me këmbë të trashë e të kuqërreme.

barkosje:

barkósj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

barkëse:

bárkës/e,-ja f. sh. -e(t) 1. nënbarkëz. 2. barkje2. 3. barkore1.

barkosh:

barkósh,-e mb., edhe si em., barkashor.