Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkthatë
barkthatë:

barkthátë (barkthárë) mb., edhe si em. 1. barkzbrazur. 2. fig. shumë i varfër, i këputur. 3. që nuk lind dot fëmijë, barkshuar.

Sinonime / Të përafërta:
barkzbrazur
barkshuar