Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkosh
barkosh:

barkósh,-e mb., edhe si em., barkashor.

Sinonime / Të përafërta:
barkashor
Të ngjashme:
barkbosh:

barkbósh,-e mb., edhe si em., barkzbrazur.

barkos:

barkós kal., -a, -ur bised. 1. v. III të fryn barkun, të bie rëndë: më barkosi uji; / edhe v. I, e mbush sa fryhet: e barkosa trastën me lesh. 2. përvjel dhentë a dhitë në pjesën e barkut.

ballosh:

ballósh,-e mb., edhe si em., ballëgjerë.

bardhosh:

bardhósh,-e mb., edhe si em., me lëkurë e flokë shumë të bardhë: vajzë bardhoshe; / i bardhemë: dritë bardhoshe.

barkdosë:

barkdósë mb., edhe si em. f., shar. barkmadhe.