Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkonjë
barkonjë:

barkónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. barkje për foshnjat. 2. të pëgërët e hollë të foshnjës; bizgë. 3. nënbarkëz.

Sinonime / Të përafërta:
bizgë
nënbarkëz
Të ngjashme:
barkosje:

barkósj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

barkoj:

bark/ój kal., -óva, -úar e përkul dhe e bëj me bark diçka, harkoj.

barbunjë:

barbúnj/ë,-a f. sh. -a(t) lloj fasuleje me bishtaja të gjera; bishtajat e kësaj perimeje, që gatuhen të njoma: mish me barbunja.

bardhonjë:

bardhónj/ë,-a f. sh. -a(t) kafshë femër e bardhë; / grua bardhoshe.

biskonjë:

biskónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bisk i ri i hollë, biskajë. 2. fig. vajzë me shtat të gjatë e të drejtë.