Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkmadh
barkmadh:

barkmádh,-e mb., edhe si em. 1. me barkun të madh, barkalec, barkashor. 2. keq. grykës, i pangopur; që pasurohet në kurriz të të tjerëve.

Sinonime / Të përafërta:
barkashor
grykës
Të ngjashme:
babamadh:

babamádh,-i m. gjyshi nga ana e babait.

barkmace:

barkmáce mb., edhe si em., bised. që ha shumë pak.

brimadh:

brimádh,-e mb., edhe si em., me brirë të mëdhenj.

brimadh:

brimádh,-i m. sh. -ë(t) fig. keq. brinar.