Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkmace
barkmace:

barkmáce mb., edhe si em., bised. që ha shumë pak.

Të ngjashme:
barkaçe:

barkáç,-e, -ja f. sh. -e(t) barkashore.

barkkacek:

barkkacék,-e mb., edhe si em., barkfryrë.

barkmadh:

barkmádh,-e mb., edhe si em. 1. me barkun të madh, barkalec, barkashor. 2. keq. grykës, i pangopur; që pasurohet në kurriz të të tjerëve.

tarkaçe:

tarkáç/e,-ja f. sh. -e(t) trastë lëkure që e përdor bariu.

barkaç:

barkáç,-e mb., edhe si em. 1. barkfryrë, barkmadh. 2. keq. grykës.