Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkkuqe
barkkuqe:

barkkúq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. kërpudhë me pjesën e poshtme të kuqërreme.

Të ngjashme:
farëkuqe:

farëkúq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. ushinth.

larakuqe:

larakúq,-e, -ja f. sh. -e(t) zool. nuselalë.

barkkeq:

barkkéq,-e mb., edhe si em., keq. shpirtlig.