Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkkeq
barkkeq:

barkkéq,-e mb., edhe si em., keq. shpirtlig.

Sinonime / Të përafërta:
shpirtlig
Të ngjashme:
barkdreq:

barkdréq,-i m. sh. -ër(-rit) shar. ai që rron në kurriz të të tjerëve: puno fatkeq e ha barkdreq (fj. u.).

barkkuqe:

barkkúq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. kërpudhë me pjesën e poshtme të kuqërreme.

barkje:

bárkj/e,-a f. sh. -e(t) 1. nënbarkëz. 2. copë pëlhure e trashë, që ia mbështjellim foshnjës në bark, barkëse, barkore. 3. cipë dhjami në barkun e bagëtive.

bakeq:

bakéq,-i m. sh. bakëqínj(të) krahin. keqbërës.

barakë:

barák/ë,-a f. sh. -a(t) ndërtesë e thjeshtë, zakonisht prej dërrasash, që shërben si fjetore, si depo etj.