Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkjashtë
barkjashtë:

barkjáshtë mb., edhe si em. 1. i zhveshur; barkzbuluar. 2. fig. shumë i varfër, i këputur; rreckaman.

Sinonime / Të përafërta:
barkzbuluar
rreckaman
Të ngjashme:
varrjashtë:

varrjáshtë mb., edhe si em., edhe si ndajf., varrhapur.