Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkgjere
barkgjerë:

barkgjérë mb., edhe si em. 1. barkfryrë. 2. fig. zemërgjerë; dorëlëshuar; kund. barkngushtë: është barkgjerë me gjënë e tjetrit.

barkgjerë:

barkgjér/ë,-a f. sh. -a(t) zool. peshk i vogël me bark të gjerë.

Sinonime / Të përafërta:
barkfryrë
zemërgjerë
dorëlëshuar
Antonime:
barkngushtë