Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkese
barkëse:

bárkës/e,-ja f. sh. -e(t) 1. nënbarkëz. 2. barkje2. 3. barkore1.

Sinonime / Të përafërta:
nënbarkëz
Të ngjashme:
barkës:

bárkës,-i m. sh. -(it) 1. shuli i përparmë i tezgjahut. 2. jelek leshi pa mëngë për gra.

barklesh:

barklésh,-e mb., edhe si em. 1. që e ka barkun me lesh. 2. fig. shar. i ngathët nga mendja, budalla.

barkosh:

barkósh,-e mb., edhe si em., barkashor.

barkushe:

barkúsh/e,-ja f. sh. -e(t) anat. secila nga dy dhomëzat e poshtme të zemrës, që shtrëngohen e lëshohen për të bërë qarkullimin e gjakut: barkushja e majtë (e djathtë).

barkaçe:

barkáç,-e, -ja f. sh. -e(t) barkashore.