Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkbuall
barkbuall:

barkbúall,-e mb., edhe si em., shar. me bark shumë të madh; hamës i madh, i pangopshëm.

Të ngjashme:
barbull:

bárbu/ll,-lli m. sh. -j(t) 1. çapëza e hostenit. 2. pjesa e ngritur e pëllëmbës ose e shputës nën gishtin e madh.