Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkashor
barkashor:

barkashór,-e mb., edhe si em., 1. barkmadh, barkosh, barkalec; që vjen si me bark: fëmijë barkashor; qyp barkashor. 2. keq. grykës, i pangopur; që shkon pas të tjerëve në dasma e në festa për të ngrënë.

Sinonime / Të përafërta:
barkmadh
barkalec
grykës
Të ngjashme:
barkashore:

barkashór,-e, -ja f. sh. -e(t) enë (poçe a shtambë balte etj.) me bark të fryrë, barkore.