Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkartë
barkartë:

barkárt/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kandërr dëmtuese e bimëve, me push të praruar në bark.

Të ngjashme:
barkar:

barkár,-i m. sh. -ë(t) barkëtar.

barabartë:

barabártë (i, e) mb., edhe si em., i njëjtë, i njëllojtë; që i ka të njëjta të drejtat, përgjegjësitë etj.; kund. i pabarabartë: pjesë të barabarta; të drejta të barabarta; i barabartë ndërmjet të barabartëve.

pankartë:

pankárt/ë,-a f. sh. -a(t) fletë e madhe me parulla të ditës, e mbërthyer mbi një shkop, që mbahet lart nga manifestuesit, demonstruesit etj.