Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkaposhtas
barkaposhtas:

barkapóshtas (barkapóshtazi) ndajf. me barkun poshtë; kund. barkalartas (barkalartazi): ra barkaposhtas.

Antonime:
barkalartas