Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkalec
barkalec:

barkaléc,-e mb., edhe si em., barkmadh; që vjen si me bark; barkaliq, barkashor: peshk barkalec.

Sinonime / Të përafërta:
barkmadh
barkashor
Të ngjashme:
barkulec:

barkuléc,-i m. sh. -ë(t) zool. larëz.

karkalec:

karkaléc,-i m. sh. -a(t) 1. zool. kandërr fluturuese me këmbë të gjata e me krahë të gjelbër, që dëmton të lashtat; / kafshë deti, në trajtën e kësaj kandrre, që ka mish të shijshëm si të gaforres. 2. bised. ekskavator i vogël.

barkalaq:

barkaláq,-e (barkalíq,-e) mb., edhe si em., barkalec.

barkaçe:

barkáç,-e, -ja f. sh. -e(t) barkashore.

barkaç:

barkáç,-e mb., edhe si em. 1. barkfryrë, barkmadh. 2. keq. grykës.