Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkalartas
barkalartas:

barkalártas (barkalártazi) ndajf. me barkun lart, barkpërpjetë; kund. barkaposhtas (barkaposhtazi): e ktheu barkalartas.

Sinonime / Të përafërta:
barkpërpjetë
Antonime:
barkaposhtas