Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkalaq
barkalaq:

barkaláq,-e (barkalíq,-e) mb., edhe si em., barkalec.

Sinonime / Të përafërta:
barkalec
Të ngjashme:
barkalec:

barkaléc,-e mb., edhe si em., barkmadh; që vjen si me bark; barkaliq, barkashor: peshk barkalec.