Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barkac
barkaç:

barkáç,-e mb., edhe si em. 1. barkfryrë, barkmadh. 2. keq. grykës.

Sinonime / Të përafërta:
barkfryrë
barkmadh
grykës
Të ngjashme:
barkar:

barkár,-i m. sh. -ë(t) barkëtar.

barkas:

bárkas (bárkazi) ndajf. shtrirë me bark përtokë: ra barkas; zvarritej barkas.

barbaç:

barbáç,-i m. sh. -ë(t) bised. arbëresh i Greqisë.

farkaç:

farkáç,-i m. sh. -ë(t) euf. gjarpër.

barkaçe:

barkáç,-e, -ja f. sh. -e(t) barkashore.