Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barium
barium:

bárium,-i m. kim. metal i butë me ngjyrë të argjendtë (simboli Ba): oksidi i bariumit; sulfati i bariumit.

Të ngjashme:
barim:

barím,-i m. veprimi sipas foljeve.

barbun:

barbú/n,-ni m. sh. -nj(të) zool. peshk i vogël me luspa të kuqërreme.

barina:

barína(-t) f. sh. bised. barërat e këqija.

cerium:

ceriúm,-i m. kim. metal i rrallë, i butë e me ngjyrë të hirtë, që përdoret në disa lidhje metalesh (simboli Ce).

galium:

galiúm,-i m. kim. metal i butë dhe i helmët, me ngjyrë hiri të çelët, që shkrin në temperaturë të ulët (simboli Ga).