Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barina
barina:

barína(-t) f. sh. bised. barërat e këqija.

Të ngjashme:
barium:

bárium,-i m. kim. metal i butë me ngjyrë të argjendtë (simboli Ba): oksidi i bariumit; sulfati i bariumit.

barurina:

barurína,-t f. sh. barishte.

beriha:

berihá,-ja f. bised. thirrje kushtrimi: dha berihanë; pas berihasë siç bëjnë a siç thonë të tjerët; kuturu; për beriha për zhurmë e për bujë.

brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.

brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.