Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baribojë
baribojë:

baribój/ë,-a f. sh. -a(t) zool. mullibardhë.

Sinonime / Të përafërta:
mullibardhë
Të ngjashme:
karabojë:

karabój/ë,-a f. 1. bojë e zezë që përdoret për të ngjyer lëkurë, këpucë etj. 2. lëndë e posaçme për spërkatjen e pemëve; gurkali.

barojë:

barój/ë,-a f. sh. -a(t) bar i keq.