Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bares
bares:

bar/és jokal., -íta, -ítur bised. bredh, vrapoj; endem, shëtit: baresim nëpër rrugë.

Sinonime / Të përafërta:
bredh
vrapoj
endem
shëtit
Të ngjashme:
baras:

báras (bárazi) ndajf. 1. barabar, njësoj: dolën baras. 2. si kallëz. është e barabartë me …; bëjnë …: dy edhe dy baras katër.

baros:

barós kal., -a, -ur spërkat me bar (pemët etj.). / pës. baróset v. III.

barkës:

bárkës,-i m. sh. -(it) 1. shuli i përparmë i tezgjahut. 2. jelek leshi pa mëngë për gra.

bartës:

bártës,-e mb., edhe si em., mbartës.

bërës:

bërës,-i m. sh. -(it) ai që ka bërë diçka; autor.