Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barele
barelë:

barél/ë,-a f. sh. -a(t) shkalc, bartore.

Sinonime / Të përafërta:
bartore
Të ngjashme:
varelë:

varél/ë,-a f. sh. -a(t) vozë e madhe.

barkje:

bárkj/e,-a f. sh. -e(t) 1. nënbarkëz. 2. copë pëlhure e trashë, që ia mbështjellim foshnjës në bark, barkëse, barkore. 3. cipë dhjami në barkun e bagëtive.

bizele:

bizél/e,-ja f. sh. -e(t) bot. perime kacavarëse, që bën bishtaja me kokrra të blerta; bishtajat e kokrrat e saj: mish me bizele. 2. si mb. që ka ngjyrë të blertë të çelur: i leva muret bizele.

careqe:

caréq/e,-ja f. sh. -e(t) shportë: një careqe me rrush.

marule:

marúl/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj sallate, me gjethe të gjera e të buta.