Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barelë
barelë:

barél/ë,-a f. sh. -a(t) shkalc, bartore.

Sinonime / Të përafërta:
bartore
Të ngjashme:
varelë:

varél/ë,-a f. sh. -a(t) vozë e madhe.

bares:

bar/és jokal., -íta, -ítur bised. bredh, vrapoj; endem, shëtit: baresim nëpër rrugë.

balenë:

balén/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kafshë gjitare e deteve dhe e oqeaneve, shumë e madhe e si peshk, që gjuhet për mishin e dhjamin e saj: balena polare (e kaltër).

banesë:

banés/ë,-a f. sh. -a(t) ndërtesë banimi; shtëpi.

barakë:

barák/ë,-a f. sh. -a(t) ndërtesë e thjeshtë, zakonisht prej dërrasash, që shërben si fjetore, si depo etj.