Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardredh
bardredh:

bardrédh,-i m. sh. -ë(t) bot. dredhkë.

Sinonime / Të përafërta:
dredhkë
Të ngjashme:
përdredh:

për/drédh kal., -dródha, -drédhur 1. dredh një fije duke e rrotulluar; dredh dy a më shumë fije së bashku: përdredh fijet (telin); përdredh litarin. 2. e lëviz rreth vetes a rreth një boshti; e sjell rrotull dhe e mbështjell; dredh: përdredh zinxhirin. 3. e bëj me dredha; dredh: përdredh flokët. 4. rrotulloj me forcë një gjymtyrë të trupit; ndrydh një gjymtyrë: ia përdrodhi qafën (pulës); përdrodhi dorën (këmbën). 5. tund e lëviz (trupin etj.); dredh: përdridhte belin. 6. e dredh shumë (për zërin).