Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhushkë
bardhushkë:

bardhúshk/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte me lule të kuqërreme e me zhardhok të bardhë që hahet.

Të ngjashme:
bardhushan:

bardhushán,-e mb., edhe si em., bardhosh.

bardhush:

bardhúsh,-e mb., edhe si em., bardhosh.

verdhushkë:

verdhúshk/ë,-a (verdhúsh/ë,-a) f. sh. -a(t) bised. monedhë ari; flori: qyp me verdhushka.

bardhishë:

bardhísh/ë,-a f. sh. -a(t) dhi, dele a lopë e bardhë.