Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhulin
bardhulin:

bardhulín,-e mb., edhe si em., çubardh.

Sinonime / Të përafërta:
çubardh
Të ngjashme:
zbardhulinë:

zbardhulín/ë,-a f. bot. shtresë e hollë dhe e bardheme ndërmjet lëkurës së drurit dhe pjesës së drunjtë; barmë.

zbardhulim:

zbardhulím,-i m. veprimi sipas foljeve.