Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bardhovine
bardhovinë:

bardhovín/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e bardhë e jopjellore.

Të ngjashme:
bardhinë:

bardhín/ë,-a f. sh. -a(t) diçka e bardhë: dolën ca bardhina dolën ca re të bardha.