Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhok
bardhok:

bardhók,-e (bardhúk,-e) mb., edhe si em., me qime ose me lëkurë të bardhë; i bardhë; i bardhemë: cjap bardhok.

Të ngjashme:
bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardho:

bárdho,-ja m. sh. -(t) qen, kalë etj. i bardhë; / njeri me flokë të bardhë; çubardh.

bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

bardhan:

bardhán,-e mb., edhe si em., bardhok.