Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhishe
bardhishë:

bardhísh/ë,-a f. sh. -a(t) dhi, dele a lopë e bardhë.

Të ngjashme:
gardhishte:

gardhísht/e,-ja f. sh. -e(t) [gardhísht/ë,-a f. sh. -a(t)] gardh i vogël.

bardhosh:

bardhósh,-e mb., edhe si em., me lëkurë e flokë shumë të bardhë: vajzë bardhoshe; / i bardhemë: dritë bardhoshe.

bardhush:

bardhúsh,-e mb., edhe si em., bardhosh.

bardhushkë:

bardhúshk/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte me lule të kuqërreme e me zhardhok të bardhë që hahet.

dardhishtë:

dardhísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ngastër me dardha. 2. bot. krahin. dardhukël.