Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhine
bardhinë:

bardhín/ë,-a f. sh. -a(t) diçka e bardhë: dolën ca bardhina dolën ca re të bardha.

Të ngjashme:
gardhiqe:

gardhíq/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) gardhe të vogla a të çrregullta.

bardhan:

bardhán,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhje:

bárdhje mb. i bardhë (për disa pemë): qershi bardhje.

bardhje:

bárdhj/e,-a f. zbardhje.

bardhemë:

bardhém/ë (i), -e (e) mb. që vjen si e bardhë: dhi e bardheme.