Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhez
bardhëz:

bárdhëz,-a f. sh. -a(t) etnogr. kryq i bërë me dru shelgu të zhveshur, që vihet në arë një javë para pashkëve për të sjellë mbarësi.

Të ngjashme:
bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhezi:

bardhezí ndajf. bardhë e zi.

bardhem:

bárdhem vetv. zbardhem. / pës. bárdhem.

bardhël:

bárdh/ël,-la f. sh. -la(t) dardhë me kokrra të bardheme.

dardhëz:

dárdhëz,-a f. sh. -a(t) bot. barishte e ngrënshme, me kërcell të trashë e me gjethe të tulta si të bordullakut, që rritet zakonisht nëpër murishta të vjetra.