Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhemë
bardhemë:

bardhém/ë (i), -e (e) mb. që vjen si e bardhë: dhi e bardheme.

Të ngjashme:
bardhem:

bárdhem vetv. zbardhem. / pës. bárdhem.

bardhesë:

bardhés/ë,-a f. sh. -a(t) bot. barishte me gjethe si të koprës, që përdoret kundër hirrëzës së kafshëve; bar hirre, bar përdhesi.

bardhezi:

bardhezí ndajf. bardhë e zi.

zbardhem:

zbárdhem vetv. e zbardh: u zbardh në fytyrë; u zbardh nga hallet (nga pleqëria); sa pa u zbardhur dita. / pës. zbárdhem.

bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.