Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhem
bardhem:

bárdhem vetv. zbardhem. / pës. bárdhem.

Sinonime / Të përafërta:
zbardhem
Të ngjashme:
bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhemë:

bardhém/ë (i), -e (e) mb. që vjen si e bardhë: dhi e bardheme.

zbardhem:

zbárdhem vetv. e zbardh: u zbardh në fytyrë; u zbardh nga hallet (nga pleqëria); sa pa u zbardhur dita. / pës. zbárdhem.

bardhël:

bárdh/ël,-la f. sh. -la(t) dardhë me kokrra të bardheme.

bardhëz:

bárdhëz,-a f. sh. -a(t) etnogr. kryq i bërë me dru shelgu të zhveshur, që vihet në arë një javë para pashkëve për të sjellë mbarësi.