Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhellor
bardhëllor:

bardhëllór,-e mb. poet. i bardhë; i shndritshëm: mjegull (shkumë) bardhëllore; fytyrë bardhëllore.

Të ngjashme:
bardhëllosh:

bardhëllósh,-e mb., edhe si em., poet. bardhosh.

zbardhëllon:

zbardhëll/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. ndrit, shkëlqen, zbardh: zbardhëllon dëbora (pambuku). 2. agon, zbardh: ende s’kishte zbardhëlluar.