Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhellime
bardhëllimë:

bardhëllím/ë,-a f. zbardhëllim.

Sinonime / Të përafërta:
zbardhëllim
Të ngjashme:
bardhëllemë:

bardhëllém/ë (i), -e (e) [bardhërém/ë (i), -e (e)] mb. i bardhemë.

zbardhëllimë:

zbardhëllím/ë,-a f. zbardhëllim: zbardhëllima e mëngjesit.

zbardhëllemë:

zbardhëllémë (i, e) mb. i bardhemë: qiell i zbardhëllemë.

zbardhëllim:

zbardhëllím,-i m. sh. -e(t) 1. të qenët i bardhë, bardhësi; ndriçim, vezullim: zbardhëllimi i dritës (i borës). 2. agu i ditës: u ngrit në zbardhëllim.