Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhec
bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.

Sinonime / Të përafërta:
bardhok
Të ngjashme:
gardhec:

gardhéc,-i m. sh. -ë(t) koçek i thurur me purteka; gazhdare.

zbardhec:

zbardhéc,-i m. bised. lëng si qumësht e i hidhur i disa bimëve; helmi i disa kafshëve.

bardhem:

bárdhem vetv. zbardhem. / pës. bárdhem.

bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

bardhël:

bárdh/ël,-la f. sh. -la(t) dardhë me kokrra të bardheme.