Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhavel
bardhavel:

bardhavél,-e mb., edhe si em., i bardhë në të trëndafiltë: me lëkurë bardhavele.

Të ngjashme:
bardhël:

bárdh/ël,-la f. sh. -la(t) dardhë me kokrra të bardheme.