Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhan
bardhan:

bardhán,-e mb., edhe si em., bardhok.

Sinonime / Të përafërta:
bardhok
Të ngjashme:
bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.

ardhang:

ardháng kal., -a, -ur e bëj të ardhangët; e këndell.

bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.